OM NEW FOREST
Oprindelse

New Forest ponyen stammer fra "Ny Skoven" The New Forest i det sydvestlige England, hvorfra racen kan føres langt tilbage. New Forest er et 122km2 stort skov- og naturområde, hvor ponyerne lever i store flokke og frit kan bevæges sig rundt i området.

De mennesker, der bor i området, hegner ikke deres have ind –de hegner de fritgående ponyer ude!

Ponyerne inddrives hvert efterår, føllene mærkes, og de, ser skal sælges til ridebrug tages fra. Resten sendes tilbage til skoven igen.

 

Der er ca 4000 ponyer i området, hovedsageligt hopper, føl og ungdyr. Hingstene, omkring 40 i alt er kun i skovene i en kortere periode om foråret.

 

Tidligere blev ponyen forædlet med fuldblod, men fra midten af trediverne blev det forbudt at tilføre fremmed blod, og racen har derfor i dag opnået et meget ensartet race-præg.

 


Avlsmål

De fleste New Forest ponyer er enten kt. 1 eller 2 ponyer. Det betyder, at ponyerne er velegnede til de små ponyryttere, som så kan fortsætte på de større kat. 1 ponyer, der må måle op til 148 cm i stang. New Forest ponyer kan også rides af voksne.

New Forest ponyer har et helt unikt temperament. De er nervefaste og til at stole på samtidig med, at de er vågne, modige og meget lærenemme. Det gode temperament er simpelthen en del af avlsmålene for New Forest ponyerne.  

Mange års systematisk udvælgelse af de bedste af de bedste gør, at NF ponyerne også er sunde og stærke og meget sjældent syge.

Ponyerne er desuden nøjsommme og hårdføre og kan gå ude hele året – selvfølgelig med adgang til f.eks. en velstrøet løsdriftsstald elller en lade og med passende fodring.

 

Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark blev startet i 1960. I dag er der kåret mere end 2000 hopper og 130 hingste i Danmark. New Forest ponyen er blevet forbedret via et systematisk avlsarbejde med intensiv selektion. Derfor kan avlerne i dag tilbyde køberne kvalitetsponyer, der klarer sig godt i både spring og dressur. Både på klubplan, landsplan og internationalt. I avlsarbejdet lægges der vægt på en taktfast og rummelig bevægelse og på stor kapacitet.


New Forest Foreningens arrangementer

Hvert år afholdes der ungpony championater for 4, 5 og 6 års ponyer, hvor netop kapaciteten vurderes af kyndige ridedommere. Foreningen afholder også Medaljeridning, hvor alle, der har en renracet New Forest pony, kan forsøge at ride sig til en bronze, sølv eller guld-medalje.

Foreningen afholder hvert år Øst- og Vestdanske Mesterskaber, med spring- og dressurklasser på alle niveauer. Alle New Forest foreningens stævner er også åbne for ryttere over 16 år.


Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

christina | Svar 22.01.2014 10.51

Hvad spiser new forster

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.01 | 18:16

Hej
Vi købte skou’s Milton af Karen Brun i maj måned, hvor er det skønt at se billede af ham som føl🤗
Vh Belinda

...
27.01 | 21:38

Er marion stadig til salg

...
25.08 | 15:15

Hej ja, vi har en stor max 1'er hoppe på fire år. Hun er klar til tilridning og hende vil vi gerne sælge billigt nu. Ring 61346225 hvis du er intr i at høre mer

...
25.08 | 14:47

Turridning. Det ska være en max kat.1 pony og gerne max pris 26.000 kr. Mvh. Maria Riis Nielsen

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE